Home / archiefcentraal / ramele leden mogen nu ook aed gebruiken

ramele leden mogen nu ook aed gebruiken

Twaalf enthousiaste en gemotiveerde leden van Tennisvereniging Ramele Raalte mogen nu ook gebruik maken van de defibrillator die op het tennispark hangt. Onlangs hebben zij met succes een cursus gevolgd voor het goed kunnen toepassen van reanimatie en het gebruik van de AED-installatie. Die automatische externe defibrillator hangt sinds eind oktober in de gang van Tennispark Ramele en is bereikbaar voor alle sporters.

Het is wel noodzakelijk dat er continu mensen op het tennispark aanwezig zijn die weten hoe en wanneer de defibrillator toegepast moet worden. De medewerkers van het Racketcentrum hebben al voor de installatie een intensieve cursus gevolgd, maar nu mogen ook twaalf leden de defibrillator gebruiken. De opleiding die zij succesvol hebben afgerond werd gegeven door een deskundige docente van de EHBO.

Dat het een noodzaak is om goed opgeleide personen op de tennisbanen aanwezig te hebben, is medio januari heel duidelijk gebleken toen een van de leden een hartaanval kreeg. Gelukkig beheersten zijn medespelers de toepassing van de defibrillator en is deze met succes toegepast.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.