rabobank geeft 15000 euro voor nieuw orgel

De inzameling voor het nieuwe orgel in de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte heeft gistermiddag een flinke impuls gekregen. Pastoor Jan Verweij van de parochie van de Heilige Kruisverheffing en Jan van Oudenaarden, directeur van Rabobank Salland, tekenden gisteren een intentieverklaring. Daarin komen beide partijen overeen dat Rabobank Salland een substantieel bedrag ter beschikking stelt voor het nieuwe orgel.

Dat bedrag is maar liefst 15.000 euro, zo meldt de Stentor. Pastoor Verweij toonde zich dan ook uitermate verheugd en blij verrast met de genereuze geste van de bank. Maar ook Van Oudenaarden was erg te spreken dat zijn bank op deze wijze een bijdrage kan leveren aan de cultuur in Raalte. “Vaak stellen wij bijdragen beschikbaar voor maatschappelijke organisaties, maar we zijn blij dat we hiermee ook de cultuur in Raalte kunnen ondersteunen.”

Door de bijdrage van de Rabobank komt de totale inzameling al op bijna 60.000 euro. Dat komt onder andere door een collecte onder de bewoners in Raalte, door de verkoop van CD’s en wijnen en door toezeggingen van sponsoren. In totaal moet er anderhalve ton op tafel worden gebracht. Het Cultuurfonds van de basiliek verwacht een groot gedeelte van het resterende bedrag bij elkaar te krijgen door subsidies van de gemeente Raalte en de provincie Overijssel.

Dit voorjaar wordt op de plaats van het oude, versleten orgel achterin de Raalter katholieke kerk een zogenaamd Adema-orgel geplaatst, afkomstig uit de Zwolse Sint Michaëlskerk. Op dit moment wordt het uit 1927 daterende monumentale instrument gerestaureerd, volgens planning zal het tijdens Pasen 2008 voor het eerst in de basiliek te beluisteren zijn. Vrije giften kunnen nog altijd worden voldaan op rekeningnummer 12.88.06.869, op naam van het Cultuurfonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.