raalter drummer wint popwedstrijd apeldoorn

“Raalte mag best weten wat voor vlees het in de kuip heeft.” Dat zegt Wilma Kelder apetrots over haar zoon Dave, die afgelopen weekend met zijn band een regionale competitie in Apeldoorn heeft gewonnen. In de Gigant werd Plugged voor de vierde keer op rij georganiseerd voor bandjes uit de regio, maar Dave Kelder (24) komt gewoon uit Raalte. In mei 2007 sloot de drummer zich als vierde lid aan bij de band AnderLicht, en niet onsuccesvol.

Dat AnderLicht de regionale competitie heeft gewonnen is erg leuk natuurlijk, maar nog veel beter is het feit dat de vijfkoppige band – inmiddels is er ook een vrouwelijke bassist toegevoegd – nu door gaat naar Dutch Delight. Dat is een nieuwe competitie met weer nieuwe bands. Daarnaast wordt de groep binnenkort ook uitgenodigd voor een interview met Kink FM en speelt het wellicht live op de landelijke radio.

De Apeldoornse band heeft een gemengde achtergrond en heeft inmiddels al verschillende samenstellingen gekend. AnderLicht is opgericht door drie vrienden op een zolderkamer. Een gevolg van het samen zijn, het samen muziek maken en schrijven. En van de steun die je van echte vrienden krijgt in moeilijke tijden. Dat is in de verschillende samenstellingen nooit veranderd. De band richt zich met name op het muzikale genre Nederpop.

Met de komst van Dave was wederom een nieuw AnderLicht geboren. Vanaf de eerste ontmoeting klikte het eigenlijk al meteen, zowel muzikaal als persoonlijk. Dat Dave muzikaal zijn mannetje staat valt te herleiden uit het beroep van zijn vader. Die werd onlangs nog door SBS Hart in Aktie verrast met een volledig gerenoveerde schuur met drumstudio. Daar repeteert de band van Dave nu regelmatig, waardoor de winst op Plugged IV voor zijn ouders totaal niet als een verrassing kwam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.