raalte doet niet mee met alcohol actieweek

Deze week is het in het regionale alcoholmatigingsprogramma jeugd 2007-2011 een actieweek, maar de gemeente Raalte doet daar niet aan mee. Dat is toch opvallend, gezien het feit dat Raalte samen met tien andere gemeentes in deze regio het project – beter bekend onder de naam ‘Minder drank, Meer scoren’ – is gestart. In deze actieweek wordt extra aandacht gevraagd voor het alcoholmatigingsproject.

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren te veel, te regelmatig en op steeds jongere leeftijd alcohol drinken, ook in deze regio. In dit meerjarenprogramma zijn concrete activiteiten opgenomen die daarop gericht zijn. Maatregelen op het gebied van signalering, toezicht, handhaving, opsporing en vervolging maken eveneens onderdeel uit van het meerjarenprogramma.

In het programma is zowel een basispakket als een pluspakket van activiteiten, maatregelen en interventies opgenomen. Het basispakket is een gezamenlijk traject waaraan alle gemeentes deelnemen. Dit zijn activiteiten zoals het project ´Meer dan een biertje´ voor dronken jongeren die strafbare feiten plegen, dat binnenkort start in Zwolle. Ook de aandacht die scholen besteden aan alcoholgebruik valt onder het basispakket.

De onderwerpen uit het pluspakket kunnen door de gemeenten ingezet worden, afhankelijk van de lokale problematiek. In Raalte is er ook al gehoor gegeven aan activiteiten uit het pluspakket. Zo opende voormalig wethouder Elshof tijdens Stöppelhaene al een stand over alcohol en jongeren, en stuurde de gemeente naar ouders en verzorgers een brief. Deze week doet de gemeente Raalte niets, “maar er gaan wel dingen volgen”, vertelt Evelyn Meibergen namens de gemeente. “Het onderwerp staat namelijk hoog op onze agenda.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.