politie ijsselland tevreden over protestactie

De politie IJsselland blikt tevreden terug op de protestactie die vanochtend werd gehouden. Op initiatief van de verschillende politievakbonden trok het korps het meldnummer 0900-8844 er een paar uur uit. Tussen 09.00 en 13.00 uur zou je vandaag op dat nummer niemand aan de lijn moeten krijgen, maar wie toch een telefoontje waagde kreeg gewoon een agent te spreken. In totaal kwamen er vanochtend 216 meldingen binnen, maar deze zijn niet verwerkt.

Lang hebben die gesprekken dus niet geduurd. De dienstdoende agent had volgens de richtlijnen van de protestactie namelijk opdracht gekregen om de meldingen niet te verwerken. “De meeste mensen toonden begrip voor onze actie”, aldus een woordvoerder van de politie. “Wij hebben ze gevraagd of we ze in de middag terug mochten bellen, en anders hebben we verzocht om later zelf opnieuw contact met ons op te nemen.”

De protestactie was bedoeld tegen het uitblijven van een goede politie-cao. Daartoe wordt op 23 januari ook nog een landelijke actiedag georganiseerd door de vakbonden. Het politiekorps IJsselland doet daar ook aan mee. De actie van vandaag was volgens de woordvoerder in ieder geval zeer geslaagd te noemen. “De algemene veiligheid op straat is ondanks onze actie niet in het geding gekomen, dus daar zijn we erg blij mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.