polen schilderen muur in plaats van kozijn

Poolse arbeiders worden vaak ingehuurd vanwege hun zeer lage uurtarief. Ze zijn gewoonweg een stuk voordeliger. Maar dat pakt niet altijd gunstig uit. Zo kreeg Onze Man gisteravond een wel heel ‘hilarisch’ verhaal te horen over een Heinoër, die een tijdje terug een Pools klusteam had ingehuurd.

De Heinoër wilde de kozijnen aan de buitenkant van zijn woning voor een aangenaam laag bedrag opnieuw in de verf laten zetten, maar klaarblijkelijk verliep de communicatie met de Polen niet helemaal vlekkeloos. Vermoedelijk heeft de Heinoër de opdracht als volgt doorgegeven aan het Poolse klusteam: “De butenkaante mut ‘eschilderd wön.” Het antwoord van de Polen was vervolgens natuurlijk: “Geen probleem.”

Zo gezegd, zo gedaan. De Heinoër ging naar zijn werk en de Polen sloegen aan het schilderen. Echter kreeg de Heinoër al vrij snel een telefoontje van zijn Poolse vrienden. Vreemd genoeg hadden zij de verf al op. En dat terwijl er toch ruimvoldoende klaar stond. Bij thuiskomst werd het verhaal snel duidelijk. De Polen hadden namelijk niet de kozijnen geschilderd, maar waren met de muur van de woning begonnen. Tja, daar gaan wel een paar blikjes verf op…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.