oud prinsen waken over de stoppelburcht

Langzaam verandert Raalte de dagen voor carnaval weer in de Stöppelburcht. Bij alle invalswegen staat al de carnavalsnaam van Raalte te lezen, de horeca is druk bezig met versieringen en op tientallen plaatsen sieren grote schilderijen de woningen van de oud-prinsen van de Stöppelkaters. Van de woning van prins Gé tot de woning van prins Wil, allemaal zijn ze herkenbaar als de plek waar een voormalig vorst van de Stöppelkaters woont.

In sommige gevallen reiken de foto’s en schilderijen zelfs tot grote hoogte. Drie verdiepingen hoog op de Waag is de beeltenis van oud-prins Bert (Bert Bourgonje in 1998) te herkennen, terwijl de afbeelding van oud-prins Herman (Herman Diekman, prins in 1984) te zien is hoog op diens zaak aan de Marktstraat waarvan de verbouwing in volle gang is.

Het is het tweede jaar dat de Stöppelkaters op deze manier laten zien dat de tientallen oud-prinsen van de vereniging absoluut niet vergeten zijn. Met de foto’s in vol ornaat of met een geschilderde afbeelding krijgen zij de eer die hen toekomt. Mede door hun inzet en bijdrage is carnaval anno 2008 geworden wat het is: Een heel bijzonder feest in Raalte met een lange traditie. Bovendien krijgt het dorp op deze manier een steeds carnavalesker aanzien, waarmee bijvoorbeeld de tienduizenden bezoekers van de Grote Sallandse optocht zondagmiddag in de juiste sfeer ontvangen kunnen worden.

Een enkele keer leidt het tot wat verwarring bij voorbijgangers, vooral bij diegenen die het feest der zotheid minder of helemaal niet vieren. Oud-prins Ruud Hendriks kreeg bijvoorbeeld al de vraag of hij opnieuw Prins carnaval is geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.