openstelling van daggertsbrug ter discussie

De Daggertsbrug in Raalte moet weer open voor auto’s. Dat stelde het Raalter Ondernemers Verbond bij monde van voorzitter Gé Jansen tijdens haar nieuwjaarsreceptie. Ook liet het ROV ons al eens weten dat het voor Raalte een goede zaak is wanneer de brug tussen de Almelosestraat en de Brugstraat weer open wordt gesteld voor verkeer. “De bereikbaarheid van het centrum is vanaf de kant van Nijverdal dramatisch”, sprak Rienties onlangs.

Het idee van het ROV om de brug weer open te stellen voor eenrichtingsverkeer is nu door de VVD Raalte aangekaard bij het Raalter college. Het ROV wenst de brug overigens alleen open te stellen voor verkeer vanaf de Almelosestraat, om het gebruik van de parkeergelegenheid op de Domineeskamp te bevorderen en daarmee de parkeerdruk elders te verlichten. Ben Nijboer vraagt zich namens de VVD-fractie af of het college wel op de hoogte is van die voorstellen.

Volgens Nijboer worden bezoekers vanuit de kant van Nijverdal op dit moment nog automatisch naar de overbelaste parkeerplaats bij de Schapenstraat geleid. Daarnaast wordt de Daggertsbrug toch gerestaureerd, loopt er een onderzoek naar de gewenste ontwikkelingen in de kanaalzone en worden er voorbereidingen getroffen om de parkeergelegenheid op de Domineeskamp te verbeteren. Bovendien kan de route via de Daggertsbrug ook een impuls geven aan de parkeerkelder, die nu vrijwel leeg staat.

De VVD-fractie wil graag weten wat het college van plan is met de voorstellen van het ROV, en of zij überhaupt al van die plannen op de hoogte is. Bovendien schrijft Nijboer in zijn brief dat de matige staat van de brug, in combinatie met het zwaarder wordende vrachtverkeer, indertijd een van de redenen was om de brug af te sluiten voor auto’s. “Wordt bij de restauratie rekening gehouden met toekomstige (her)ingebruikname door personenauto’s? Zo niet, is het college het met de VVD-fractie eens dat het aan te bevelen is, dit wél te doen en alsnog mee te nemen in de geplande werkzaamheden?”

Nijboer stelt verder dat het een gemiste kans zou zijn wanneer de brug over enkele maanden al wel gerestaureerd is, maar niet voldoende stevig is gemaakt om deze weer gedeeltelijk te kunnen heropenen. In een eerdere reactie liet de gemeente Raalte al weten dat het vooralsnog niet van plan is om de brug te openen voor verkeer. Ook na de opknapbeurt niet. Hoe de structuurvisie en het verkeerscirculatieplan eruit komen te zien is echter nog niet precies bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.