Home / archiefcentraal / oosterlaar kan bouwvergunning aanvragen

oosterlaar kan bouwvergunning aanvragen

De familie Oosterlaar kan een bouwvergunning aanvragen voor ‘t nieuwbouwplan ‘Anno 1856’ op de huidige locatie van De Leeren Lampe in Raalte. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk definitief besloten om medewerking te verlenen.

Burgemeester en wethouders in de brief aan Harold Oosterlaar: “Wij hebben besloten om onze medewerking te verlenen middels een vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.” Die vrijstelling heeft vooral te maken met de hoogte van het nieuw te bouwen vrijetijdscentrum, met onder andere bioscoop, bowlingbanen en fitnesscentrum. Volgens het plan ‘Anno 1856’ krijgt het vrijetijdscentrum een hoogte van 9,5 meter, terwijl in het bestemmingsplan een maximale hoogte van 7,5 meter staat beschreven. Maar daar maakt het Raalter college dus geen punt van en steunt het plan van Oosterlaar.

Lees ook

Fietsroute langs ‘de mooiste kiekjes’

WIERDEN – Cultureel genieten en ontspannen fietsen, deze combinatie is in de hele maand augustus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.