ook heinose poppendokter bij eigenheimers

Gisteren schreven we al dat Lars Henning vanmiddag te zien is bij het televisieprogramma ‘Eigenheimers’ van RTV Oost, maar ook Jeanne de Weerdt uit Heino krijgt zendtijd. De Weerdt is een van de zes ambachtelijke poppendokters die Nederland rijk is, zo schrijft NuHeino.nl. De uitzending begint vanmiddag om 16.38 uur, maar wordt nadien nog verschillende keren herhaald. Ook via de website van RTV Oost is de uitzending te zien.

Jeanne de Weerdt is al bijna 25 jaar ambachtelijk poppendokter. Bij haar thuis is heeft ze een groot atelier met honderden poppen, onderdelen van poppen, patronen voor kleding en verschillende mallen. De mallen voor de poppen zijn gedeeltelijk zelf gemaakt, want wanneer je zoiets in de winkel koopt ben je al gauw enkele honderden euro’s kwijt. Door porselein te verhitten in een oven kan Jeanne dus zelf poppen maken.

Als poppendokter is het lastig om aan de juiste onderdelen te komen. “Er zijn maar weinig poppendokters die oude poppen kunnen restaureren. Velen kunnen het niet, omdat ze niet de juiste onderdelen hebben”, aldus Jeanne op NuHeino.nl. Zij zelf beschikt wel over die materialen en weet precies hoe ze deze moet gebruiken. Iedereen is van harte uitgenodigd om het zelf eens te aanschouwen in haar atelier. Een e-mailtje vooraf wordt wel op prijs gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.