Home / archiefcentraal / ook een zwaan in nood moet worden gered

ook een zwaan in nood moet worden gered

Wat te doen met een zwaan in nood in de late avonduren? Nou, simpel eigenlijk. Alarmeer de brandweer en de dierenambulance om het beest uit zijn lijden te verlossen. Afgelopen weekeinde was dat het geval bij het Kiezebos in Heino. Een zwaan zwom gewond rond en had een grote vishaak in zijn nek. Het bleek uiteindelijk nog een heel karwei om het beest uit het koude water te bevrijden, zo schrijft Regio Salland.

Vrijdagavond rond half negen werd de Heinose brandweer gealarmeerd over een zwaan in nood. Het bleek om extra hulp te gaan, aangezien de dierenambulance van Steenwijk/Meppel er niet in slaagde om het dier op de kant van de sloot te krijgen. Buurtbewoners van het Kiezebos zagen dat de zwaan gewond was en hadden eerst de dierenambulance gebeld. Maar nadat die het dier niet kon vangen werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Ook zij ondervond aanvankelijk problemen.

Met behulp van brandweerslangen het dier naar de kant te drijven leidde niet tot het gewenste resultaat, waarop besloten werd om met waadpakken zelf het koude water te betreden. De zwaan vluchtte daarop uit zichzelf de kant op en liet zich daar uiteindelijk eenvoudig vangen door medewerkers van de dierenambulance. Het dier bleek een grote vishaak in zijn nek te hebben, maar was verder gelukkig niet verwond. Na het vakkundig verwijderen van de vishaak werd de zwaan weer uitgezet in de sloot.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.