ongeval in lettele blijkt poging tot moord

Het ongeval in Lettele, waarbij op Eerste Kerstdag een auto met daarin vader, moeder en dochter in het kanaal terechtkwam, blijkt een mislukte poging tot moord te zijn geweest. Dat schrijft de Telegraaf vanochtend.

De vader (een 44-jarige man uit Zeist), die de wagen tijdens het ongeval bestuurde, heeft bekend dat hij met opzet het water is ingereden en pijlsnel uit het wrak kroop. Als door een wonder wisten moeder (50) en dochter (13) zich te bevrijden uit de auto, die kopje onder was gegaan in het Overijssels Kanaal. Toen de hulpdiensten en de politie arriveerden, was de vader spoorloos. Een zoekactie van brandweerduikers op de bodem van het kanaal leverde ook niets op. Een getuige meldde later dat hij een man in een nat pak had zien lopen.

Drie uur na het ongeluk werd de bestuurder ernstig gewond en onderkoeld gevonden in een bos bij Lettele. De politie IJsselland deed uitvoerig onderzoek naar het ongeval, omdat het een groot raadsel was waarom de wagen op de rechte weg plotseling een grote bocht maakte en het water inreed. De vader kon in eerste instantie niet worden gehoord, omdat hij zwaargewond in het ziekenhuis lag. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man inmiddels bekend dat hij de wagen expres het kanaal in heeft gereden. De advocaat van de man wilde dinsdag niet reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.