nyhoff op de planken bij bosgoed in heeten

Het is vrij lang stil geweest rond de muzikant Erwin Nyhoff, maar morgen maakt de zanger en gitarist weer zijn opwachting. Een jaar geleden verhuisde de liedjesmaker naar Heeten, maar tot een optreden in zijn eigen woonplaats kwam het tot dusver nog niet. Morgenavond om 22.00 uur komt daar verandering in. Nyhoff maakt dan samen met zijn 14-jarige zoon Jimi zijn opwachting bij Café Bosgoed aan de Dorpsstraat 17 in Heeten.

Erwin Nyhoff werd bekend als liedjesschrijver, gitarist en zanger van de band The Prodigal Sons. Nadat die groep uit elkaar was gevallen had de geboren Zwollenaar het behoorlijk gehad. Het succes was snel gekomen, maar even zo snel weer weggeëbt. Nyhoff trok zich terug in de anonimiteit om slechts heel zelden een akoestisch concert te geven.

Toen Nyhoff zichzelf eenmaal herpakt had, ging hij toch weer liedjes schrijven en langzaam maar zeker kwam zijn plezier in de muziek ook weer terug. Meerdere studiosessies in Nashville in de Verenigde Staten bracht het plezier zelfs weer helemaal terug. Dat heeft er onder andere ook toe geleid dat The Prodigal Sons weer bij elkaar is gekomen voor een reünietournee in de oerbezetting. Naast Nyhoff zijn dat Albert Bartelds, Gerrit Veldman en Rick Mensink.

Morgenavond treedt Nyhoff echter weer gewoon als solist op. Wel kondigt hij een optreden van Arnaldo Lopez aan. Deze geboren Alkmaarder is net als Nyhoff tegenwoordig woonachtig in Heeten en is een echte gitaarvirtuoos, in de regio voornamelijk bekend van zijn deelname aan het Acoustic Strings Festival in Raalte, waar hij onder andere naast muziekgrootheid Tommy Emmanuel op het podium stond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.