note 4 note brengt muziek op prettig niveau

Note 4 Note (spreek uit als noot voor noot) is de naam van het nieuwe muziekduo Rob Wagenvoort en Arwin Aberson. De heren, die in de jaren ‘90 furore maakten met de destijds zeer populaire band Rendez Vous, zijn samen een tweemansformatie gestart. Wagenvoort en Aberson maken al geruime tijd geen deel meer uit van Rendez Vous, maar hebben elkaar dus toch weer gevonden.

“In mei vorig jaar ben ik op een zaterdagavond een keer bij Arwin in Raalte op bezoek geweest en toen is het idee voor Note 4 Note eigenlijk geboren”, vertelt Rob Wagenvoort, die zelf afkomstig is uit Welsum. “En vervolgens is het allemaal heel snel gegaan”, vult Arwin Aberson zijn collega aan. De professionele muzikanten zijn meteen aan de slag gegaan met het in elkaar draaien van een compleet nieuw repertoire. “Daar zijn we ruim een half jaar mee bezig geweest, maar we zijn ook best trots op het eindresultaat.”

Wagenvoort en Aberson spelen met Note 4 Note in op de huidige tendens, om een feestavond, receptie, diner-dansant of jubileum eens op een andere manier muzikaal te omlijsten. “Doordat we meerdere instrumenten bespelen kunnen we een zeer gevarieerd aanbod van songs brengen”, aldus de Raaltenaar, die zelf onder andere trompet, trombone, akoestische bas en accordeon speelt. Wagenvoort daarentegen kan goed uit de voeten op saxofoon, klarinet, Ierse fluit en akoestisch gitaar.

Het repertoire van Note 4 Note bestaat hoofdzakelijk uit tijdloze muziek, maar net even iets anders dan anderen. Wagenvoort: “We spelen muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80, waaronder Stevie Wonder, Matt Bianco, Billy Joël en The Beatles. Daarnaast doen we ook bigband-nummers, tweestemmige zang en op verzoek spelen we ook wel een enkel Nederlandstalig nummer. Kortom een veelomvattend en veelzijdig repertoire.”

Hoog in het vaandel bij het nieuwe muziekduo staat het geluid. En dan niet in de zin van: Hoe harder hoe beter. Nee, beide heren nemen het geluid zeer serieus. “Hier hebben wij extra aandacht aan besteed. Onze prioriteit is om het geluidsvolume te allen tijde aan te passen aan het aanwezige publiek, zonder opdringerig te zijn en op een aangenaam niveau”, vertelt Aberson, die zelf dan ook benadrukt dat Note 4 Note absoluut niet geschikt is voor een boerenbruiloft.

Inmiddels zijn Wagenvoort en Aberson alweer een maand actief als duo en zijn daarover ook positief gestemd. “Begin december hebben wij ons eerste optreden gehad op een privéfeestje bij Boode in Bathmen. Daarop ontvingen wij veel leuke reacties en kregen wij tevens een aantal nieuwe klusjes, waaronder een uitnodiging om op te treden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte op 2 januari. Dat was natuurlijk heel leuk”, aldus het duo, dat sinds begin januari ook over een eigen website beschikt. Dus kijk voor meer info op staging2.note4note.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.