niet alleen gemeente ook beleid is groen

Het groenbeleid van de gemeente Raalte is gisteravond door de politiek geëvalueerd. Een motie van afkeuring van GB richting de verantwoordelijk wethouder Ben Haarman kreeg geen steun. En verder werd er gezegd wat er al gezegd was.

Het is de politiek allemaal een beetje overkomen. Er moest flink worden bezuinigd. Openbaar groen werd daar voor uitgekozen. Dat leidde tot veel kritiek vanuit de bevolking. Maar het leidde ook tot een onacceptabel beeld van parkjes en plantsoenen in de hele gemeente Raalte. Uit alle hoeken en gaten kwamen er afgelopen zomer ook bij Salland Centraal foto’s binnen van burgers die het plantsoentje bij hen op de hoek niet door de beugel vonden kunnen. Vaders stapten op zaterdag zelf op de grasmaaier om het trapveldje voor de buurt bespeelbaar te maken.

Dat leidde tot veranderd beleid nog vóórdat de evaluatie plaats vond. Want het roer is al lang om. En de evaluatie was gisteren pas. Een mooi voorbeeld van voortschrijdend inzicht, van luisteren naar de burger, van het ijzer smeden als het heet is. En ook een mooi voorbeeld voor de burger, die hiermee merkt dat het helpt als je je er mee bemoeit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.