minder overtredingen bij vuurwerkverkoop

Tijdens de verkoopperiode van vuurwerk zijn in Overijssel slechts 25 overtredingen geconstateerd bij in totaal 143 verkooppunten. Vorig jaar waren er nog 30 overtredingen bij 135 verkooppunten.

De overtredingen zijn afgedaan met twaalf korte hersteltermijnen (vijftien minuten), dertien waarschuwingen en twee processen verbaal. Dat blijkt uit gegevens van de gemeenten en de provincie. Eind vorige maand zijn alle 143 Overijsselse vuurwerkverkopers gecontroleerd op veiligheid. Tijdens de controles is met de politie, brandweer en het Functioneel Parket samengewerkt.

Er is twee keer proces verbaal opgemaakt, vanwege openhouden van kluisdeuren door deze vast te zetten met een wig. De meeste overtredingen vinden plaats bij de opslag dat te dicht en te hoog tegen de kluiswanden staat opgestapeld. Hierdoor kan bij brand de sprinklerinstallatie niet goed werken.

Andere overtredingen hadden betrekking op slechte registratie, het ontbreken van veiligheidssymbolen en personeelsinstructie. Ook was er sprake van te grote hoeveelheden vuurwerk in de verkoopruimtes en vuurwerk dat binnen handbereik van publiek lag. Gedeputeerde Gert Ranter is blij met de afname, maar benadrukt dat oplettendheid geboden blijft: “De verkopers hebben over het algemeen de papieren en organisatie goed op orde, maar toezicht op naleving van de gedragsregels blijft nodig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.