lourenssen sp fractievoorzitter in provincie

Willy Lourenssen (53) is gekozen tot fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Overijssel, zeg maar de gemeenteraad van de hele provincie. Lourenssen kwam vorig jaar oktober in de statenfractie van de SP terecht, nadat Zwollenaar Yildirim de partij verliet na onenigheidover zijn verkiezing in de Eerste Kamer. Hij was gekozen, maar de SP had buiten de verkiezingen om andere afspraken over de zetelverdeling gemaakt.

Lourenssen zit al weer tien jaar in de Raalter gemeenteraad. Sinds de laatste verkiezingen is hij er ook fractievoorzitter. Tot die tijd was hij steeds eenling als SP’er. In de Provinciale Staten hebben Lourenssen en de zijnen vijf zetels.

Nu zou Willy Lourenssen ook direct in de vertrouwenscommissie terecht kunnen komen voor de herbenoeming van commissaris Jansen, maar de relatie tussen die twee is nou niet bepaald vlekkeloos te noemen. Wellicht heeft de SP daarom besloten om Jean Rouwet, na Yildirim de waarnemend fractievoorzitter, als langst zittend SP-statenlid in die commissie te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.