lastige bekerloting voor kwiek en dalfsen

Gistermiddag heeft op het bureau van het Nederlands Handbal Verbond de loting plaatsgevonden voor de achtste finale van de nationale bekercompetitie voor zowel de mannen als de vrouwen. De tien beste eredivisie ploegen van afgelopen seizoen en de zes winnaars van de regiofinales verdwenen in de kokers. Dat betekent dat zowel GIBO Groep Kwiek als Grando Dalfsen zich kunnen opmaken voor een bekerpartij.

Om de kwartfinale te bereiken mogen beide ploegen echter flink aan de bak. Kwiek mag zich op 12 februari opmaken voor een bezoek aan eerstedivisionist VHC uit Valkenswaard. Die ploeg is samen met Hellas in een felle strijd om directe promotie naar de eredivisie verwikkeld, een lastige klus voor Kwiek dus. Grando Dalfsen krijgt de koploper uit de eredivisie op bezoek, VOC. Zij treffen elkaar op 13 februari in de Trefkoele in Dalfsen.

Uit de loting kwam verder een interessante ontmoeting tussen Hellas en SEW Den Haag uit de bus. Hellas, meervoudig winnaar van de beker, komt uit in de eerste divisie en kan zich voor het eerst dit seizoen met een ploeg uit de eredivisie meten. Dat is direct een lastige, want SEW was verleden seizoen verliezend bekerfinalist. Drie eredivisie ploegen zullen in de achtste finale uiteindelijk sneuvelen. Naast de confrontatie tussen Dalfsen en VOC, koppelde de loting Wings aan V&L en E&O aan Fortissimo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.