landstede volledig in teken van gezondheid

Studenten en docenten van de Landstede worden deze week alles bijgebracht over gezondheid. De Landstede doet dat door middel van zogenaamde gezondheidspleinen, gecombineerd met het programma ‘Landstede slaat gezonde slag’. Dit houdt in dat er op alle locaties twee dagen lang, geen frituurproducten worden verkocht. Hiermee wil de Landstede de studenten onder andere stil laten staan bij hun leefstijl.

Gisteren trapte de onderwijsinstelling de actieweek af aan het Rechterland in Zwolle. Op het gezondheidsplein voor studenten stond de ‘wat eet en beweeg ik’-bus van het voedingscentrum. In deze bus hebben honderdtachtig studenten gekeken naar hun leefstijl en wat zij hieraan kunnen verbeteren. Maar ook wat zij juist al wel goed doen. Buiten de bus waren er ook nog allerlei activiteiten, zoals het spelen op een Wii spelcomputer.

Op de pleinen voor medewerkers vinden er ook allerlei activiteiten plaats. Zij kunnen hun BMI, vetpercentage en bloeddruk op laten meten. Aan het Rechterland waren ook studenten aanwezig van SportEve, om medewerkers een stoelmassage te geven. Bij een sportdiëtiste kon advies worden gevraagd over eten en diëten. Tevens werden er verschillende gezonde hapjes aangeboden en konden medewerkers zich opgeven voor een sportieve lunch.

De activiteiten van het gezondheidsplein vinden vandaag plaats bij de Landstede aan de Fuchsiastraat in Zwolle. Studenten uit Raalte kunnen woensdag bij hun locatie aan de Zwolsestraat terecht. Donderdag verplaatst het gezondheidsplein zich naar Harderwijk, waarna de actieweek weer in Zwolle aan het Dokterspad wordt afgesloten. Op vrijdag is daar alleen een plein voor studenten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.