jimi en erwin nyhoff zorgen voor vol bosgoed

Café Bosgoed in Heeten had vrijdagavond de primeur. Erwin Nyhoff en zijn zoon Jimi (14) gaven voor het eerst samen een optreden. Voor de gitarist was het bovendien zijn eerste muzikale kunstje in zijn nieuwe woonplaats. Gasten uit alle windstreken kwamen echter naar Bosgoed om het samenspel met zijn zoon mee te mogen maken. En daardoor zat het café tot de nok toe vol. Overigens trad ook de Heetense gitarist Arnaldo Lopez op.

Nyhoff kreeg voor het eerst bekendheid toen hij zanger en gitarist was bij The Prodigal Sons. Met de single ‘You Still Think’ van het debuutalbum ‘Wine Of Life’ uit 1993 zette de gitaarrockband zich meteen goed op de kaart. De band stond in haar gloriedagen op grote festivals, zoals Pinkpop. Vrij abrupt kwam er in 1997 een einde aan het succes.

Erwin Nyhoff was later zelf nog wel gastmuzikant bij Jovink & De Voederbietels en hielp mee met tribute-cd’s voor Boudewijn de Groot en Doe Maar. Zijn laatste album als solo-artiest kwam in 2001 uit, daarna bleef het lange tijd rustig rond de muzikant. Een jaar geleden verhuisde hij naar Heeten, waardoor een optreden bij Bosgoed niet lang meer kon uitblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.