Home / archiefcentraal / italiaanse delicatessen proeven bij naturalia

italiaanse delicatessen proeven bij naturalia

Het is één van de laatste aanwinsten op het bedrijventerrein aan de Industrieweg in Olst, maar slechts heel weinig ‘buren’ zullen kunnen bevroeden welke onderneming er schuilgaat achter de gevel van het huisnummer 14A.

Het bedrijf Naturalia wil ze graag wijzer maken, maar de importeur van zo’n driehonderd verschillende Italiaanse delicatessen richt zich uitsluitend op de horeca en de foodsector. De open dag op maandag 11 februari (10.00 tot 22.00 uur) is dan ook alleen voor die branche bedoeld. Er kan dan tevens worden geproefd van onder andere wijnen, kaas en vleeswaren.

Naturalia is een jonge onderneming met jonge mensen aan het roer. Initiatiefnemer en tevens mede-eigenaar Fabio Paladini is van Italiaanse komaf, maar hij is inmiddels al een kwart eeuw in Nederland woonachtig. Mede dankzij de goede contacten in Italië heeft het jonge bedrijf een uitgebreid netwerk van leveranciers opgebouwd. Een groep, die verschilt in de producten die op de markt worden gebracht, maar die ook overeenkomsten vertoont.

Zo zijn voor alle leveranciers de drie sleutelwoorden kwalitatief, ambachtelijk en betaalbaar van toepassing. “Het mooie is dat we soms zaken doen met een coöperatie waarin een aantal boeren verenigd zijn, maar ook met kleine familiebedrijven waar al sinds jaar en dag volgens dezelfde tradities wordt gewerkt”, aldus Paladini en zijn compagnon Wilger van Wezep.

Naturalia doet zaken met leveranciers in heel Italië. Van de regio rond Rome tot Toscane en van Sicilië tot de streek rond Bologna. Het accent ligt vooral op de verkoop van allerlei soorten vlees en vleeswaren en bijzondere kazen, zoals Fossa-kaas die in grotten wordt gerijpt en daardoor een specifieke smaak meekrijgt.

Maar, ook wijnen, olijfolie, truffelbonbons, pasta, sauzen, azijn, koffie, noga en biscuits. Voor elk van deze toch zeer specifieke streekproducten heeft Naturalia het alleenrecht om het in (delen van) Nederland te vermarkten. Meer informatie over Naturalia en haar producten is te vinden op de website www.naturalia.nl.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.