is monsanto welkom of wie houdt ze tegen

Commentaar – Monsanto. Ineens komt het bedrijf om de hoek kijken. Ze maakten DDT en andere pesticiden waar ze de wereld zo’n beetje mee naar de kloten hielpen. In de derde wereld hebben ze er nog steeds last van. En nu willen ze gen-maïs op de markt brengen. Handige maïs. In Argentinië weten ze dat, hebben de heren van de Keuringsdienst van Waarde al eens laten zien.

Twee tractoren hebben een ketting tussen zich waar een zaag op zit. Die zaag kapt de bomen en sleept de huizen van indianen mee. Even later wordt er soja (dus geen maïs, maar wel gemodificeerd) geplant. Vliegtuigen spuiten vervolgens met gif alles tussen de soja dood, dat zelf overleeft. Straks de maïs ook. Wat je noemt: Handige maïs.

Dat gen-afwijkende gewas gaan ze nu onder de rook van de biologische proefboerderij van Aver Heino ook testen. Op onze site hebben we al heel wat links van dat bedrijf geplaatst. Frisse jongens die daar mee bezig zijn. En op onze site mengt de lezer zich inmiddels ook: Verbieden die handel.

We zijn nu een week verder. Het actiemodel van Venray komt in de gedachte op, waar projectontwikkelaar Van der Looy uit Weert zich na bedreigingen terug trekt uit ScienceLink waar dierproeven gehouden zouden gaan worden. Intussen hebben we er nog geen politicus over gehoord. Terwijl die toch over elkaar heen moeten rollebollen om dit te verbieden? Of zijn ze welkom? Eens kijken hoe dat verder loopt.

logo

In het commentaar geeft de redactie van Salland Centraal, iedere zondag om 11.30 uur, een visie op actuele zaken. We nodigen je uit te reageren op die visie, die overigens niet altijd redactiebreed unaniem wordt ondersteund.