in de rij voor rollatorkeuring in het wooldhuis

Rollators zijn zeker superpraktische hulpmiddelen. Zo’n zeventig procent van de bewoners van Het Wooldhuis in Heino maakt gebruik van het handige hulpmiddel. In de ontmoetingsruimte van het woonzorgcentrum kon men vanmorgen terecht voor een gratis rollatorkeuring. Niet geheel overbodig, want volgens onderzoek van Consument en Veiligheid blijkt dat onvoldoende onderhoud aan rollators vaak de oorzaak is van valincidenten, die leiden tot ziekenhuisopname.

Johannes Bosma van Vitalis, die de rollatorkeuring verrichtte, was er maar druk mee. De ontmoetingsruimte zat vol met geduldig wachtende ouderen. Niet alleen uit Heino overigens, maar ook uit omliggende plaatsen. Zoals de heer Bisschop uit Raalte. “Ik laat er toch maar even naar kijken, want ik vermoed dat de remmen niet meer in orde zijn.” Bosma controleerde onder meer of de rollator goed was afgesteld en of er nog onderdelen vervangen of gesmeerd moesten worden. Met sommige rollators was het zo droevig gesteld, dat de gebruikers aangeraden werd om direct een nieuwe aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.