hulp voor roemenie ook in 2007 geslaagd

De stichting Dalfsen helpt Oost Europa kijkt de komende maand weer terug op de verrichte werkzaamheden in het afgelopen jaar. De stichting zorgde, samen met enkele docenten van het Deltion College in Zwolle, voor enkele bijzondere projecten in Polen en Roemenië. Hulp is daar nodig aangezien de omstandigheden niet te vergelijken zijn met hier. Op het platteland verdient men minder dan 150 euro per maand. Een pensioen bedraagt slechts 75 euro.

Een prachtige toiletgroep, een centrale verwarming en een school in Catcau (Roemenië) is het resultaat van weer een jaar hard werken door de stichting. In Polen werd een bevriende parochie blijgemaakt met een altaarblad van ruim achthonderd kilo. Deze komt uit de rooms-katholieke kerk in Meppel en wordt geplaatst in een nieuw te bouwen kerk in Babiak. De armste families kregen daar ook voedsel en kleding.

De levensstandaard is in Oost Europa namelijk nog altijd erg slecht vergeleken met hier. De stichting wil die standaard dan opkrikken naar een hoger niveau, of in ieder geval helpen waar het mogelijk is. Kleding en voedsel zijn daarom ook altijd welkom. Voor het eerst werden er ruim tweeduizend voedselpakketten in Nederland gekocht. Voorheen werden de middelen uit Roemenië zelf gehaald, maar de kostprijs blijkt daar – inclusief transport – nog altijd veel hoger te zijn dan hier.

Maar er is afgelopen jaar veel meer gedaan. Op donderdag 24 januari blikt de stichting terug op de uitgevoerde projecten. Dat doet het in Zaal Reimink in Lemelerveld om 20.00 uur. Wie dan niet in de mogelijkheid is om de presentatie bij te wonen kan komende maandag (7 januari) al wel terecht in de trouwzaal van het gemeentehuis in Dalfsen. ’s Avonds is er dan om 20.00 een informatieavond. In de twee weken tussen beide presentaties wordt er weer een inzameling gehouden, opdat de stichting ook dit jaar weer in Roemenië kan helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.