hollenboer heus niet zomaar in de top 2000

Het zou toch prachtig zijn wanneer duo Höllenboer met hun landelijke hit ‘Het Busje Komt Zo’ zich ooit terugziet in een lijstje met de Beatles, Rolling Stones, Queen, Madonna, Tina Turner en U2. Al jarenlang kan er al gestemd worden op de nummer 1-hit uit 1995 om het op te nemen in de Top 2000, maar het zangduo haalde nog nooit de definitieve lijst.

Met die insteek – en de radio afgestemd op de lijst met hits – stelden wij vorige week dat het liedje over twee verslaafden die op de methadonbus wachten maar snel moet worden opgenomen in de definitieve lijst. Die stelling wordt niet breed gedragen onder ons publiek, de meerderheid van de stemmers vindt niet dat Höllenboer zich kan meten met de groten der aarde. En als we heel eerlijk zijn vinden we dat zelf ook wel een beetje.

Wat denken wij wel niet. Dat we zomaar even ‘Het Busje Komt Zo’ van duo Höllenboer de Top 2000 van komend jaar in kunnen schreeuwen? Al zouden we het willen, op veel reactie van de Sallanders hoeven wij in ieder geval niet te rekenen. Bovendien is het bewust pushen van een bepaald nummer verboden door Radio 2, de organisator van de lijst der lijsten. Doen wij wel een poging, dan wordt Höllenboer mogelijk voor altijd uitgesloten van deelname.

Blijkbaar waren we wat overmoedig door te stellen dat ‘Het Busje Komt Zo’ zich kon meten met Boudewijn de Groot, Coldplay en Meat Loaf. pollVan de 170 uitgebrachte stemmen vinden 78 mensen dat Höllenboer niet misstaat in de Top 2000, het Sallandse duo bracht immers een nummer 1-hit uit. Het merendeel denkt echter dat Gerard Oosterlaar en Bas van den Toren niets te zoeken hebben in die lijst, 52 procent van de stemmen ging naar ‘oneens’. Vier personen stemden voor ‘geen mening’ in deze nieuwspoll.

De meningen zijn verdeeld. De helft van Salland is van mening dat het zangduo best wel recht heeft op een erevermelding in Nederlands grootste hitlijst. De andere helft is het daar niet mee eens. Dus als wij Höllenboer de Top 2000 al in zouden willen schreeuwen, is het nog maar de vraag in hoeverre een dergelijke actie ook wat uithaalt. Campagne gaan we dan ook niet voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.