hans de kort maakt zich zorgen over genmais

Raaltenaar Hans de Kort maakt zich zorgen over de komst van een proefveld voor genetisch gemanipuleerde maïs tussen Heino en Lemelerveld. Hij beroept zich op een artikel van 10 januari uit het NRC Handelsblad. Daarin spreekt de grote Franse president Nicolas Sarkozy zich uit tegen genetisch aangepaste gewassen en pleit hij voor een moratorium. De aanleiding hiervoor is de onvermoed nadelige gevolgen van deze teelt op hun omgeving.

Hans de Kort heeft het artikel uit NRC naar alle raadsleden van de gemeente Raalte gestuurd. Verder schrijft De Kort zelf in de mail: “Ik zou het op prijs stellen als de gemeenteraad een standpunt zal bekend maken over het telen van genetisch gemanipuleerde gewassen en tevens duidelijkheid zal vragen over de exacte locaties van percelen waarop deze teelt zal plaatsvinden. Ik weet dat deze manipulaties voor grote delen van de bevolking een bron van zorg is en dat deel heeft er dacht ik het volste recht om te weten wát er in hun omgeving gebeurt en wáár dat gebeurt. Zeker als het om dergelijk omstreden activiteiten gaat.”

“Als er een bouw- of milieuvergunning wordt verleend, dan wordt de exacte locatie toch ook gepubliceerd en kan een ieder de betreffende stukken inzien? In dergelijke vergunningen wordt toch ook niet volstaan met slechts de summiere mededeling ergens in uw omgeving komt een productiebedrijf van chemische stoffen? Ik noem maar een voorbeeld!”

“Ik weet dat de gemeenteraad geen brieven van burgers (meer) beantwoord. Wat doet de burger er toe ten slotte? Maar ik geef niet op. Wellicht komt er ooit een moment waarop u uw burgers toch weer serieus neemt. Ik hoop dat ik dat moment nog mee maak.”

Met vriendelijke groet,

Hans de Kort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.