grote sallandse optocht start half uur eerder

In Raalte worden er ook dit jaar weer twee carnavalsoptochten gehouden. Op zondagmiddag 3 februari start de Grote Sallandse Optocht om 13.00 uur, een half uur eerder dan voorgaande jaren. De kinderoptocht trekt al een dag eerder door het centrum van Stöppelburcht, deze start zoals altijd om 14.00 uur. De kinderen en scholen die mee willen lopen kunnen zich vanaf 13.30 uur inschrijven op de Grote Markt bij de kraam van de Stöppelkaters.

De route van de kinderoptocht verschilt nogal ten opzichte van de route van de Grote Sallandse Optocht op zondag. Hoewel beide optochten door veel dezelfde straten zoals de Varkensmarkt, Botermakersstraat en Kruisstraat trekken, is de kinderoptocht veel kleiner. Ook ’t start- en eindpunt verschilt ten opzichte van elkaar. De uitreiking van de prijzen is wel in beide gevallen in hetzelfde gebouw, namelijk bij De Leeren Lampe – de officiële residentie van de Stöppelkaters.

De optocht zondagmiddag is één van de grootsten in Overijssel. Jaarlijks mag deze stoet rekenen op zo’n tachtig startnummers. Dit betekent dat bijna 2.500 mensen als solist of als duo, met loopgroepen, in muziekgroepen en fanfares of met de tientallen kleine en grote carnavalswagens deelnemen. Ook dit jaar zullen, naar verwachting, zo’n 50.000 tot 70.000 bezoekers weer kunnen genieten van een groots carnavalsspektakel.

Voor wie de volledige routes wil raadplegen verwijzen wij graag door naar de website van de Stöppelkaters of naar Google Maps. Daar zijn twee handige overzichtskaartjes ontworpen die precies aangeeft in welke richting en via welke straten de optochten dit jaar lopen. Voor de route van de Grote Sallandse Optocht klik je hier, voor de kinderoptocht kun je deze kaart raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.