grote bezwaren tegen maisproeven in salland

Tot en met 18 februari is het mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen tegen het verlenen van een vergunning aan Monsanto. Het Amerikaanse bedrijf heeft onlangs aangekondigd om in de gemeente Raalte, in de buurt van Heino, te gaan experimenteren met genetisch gemanipuleerde maïs. Dat leidde inmiddels al tot enige ophef en discussie, maar nog niet eerder kregen wij een melding dat er ook al bezwaar is aangetekend.

Inmiddels is dat wel het geval. Raaltenaar Hans de Kort gaf het VROM te kennen grote bezwaren te hebben tegen de komst van de maïsproeven naar de gemeente Raalte. In zijn brief aan het ministerie schrijft De Kort dat het verlenen van de vergunning nadelige gevolgen heeft voor de omgeving. Bovendien komt hij op voor de belanghebbenden door te stellen dat zij op geen enkele wijze goed worden geïnformeerd.

Er is immers slechts een globale aanduiding van het gebied waar de aanbouw van deze gewassen zal plaatsvinden, zonder de exacte locatie van het desbetreffende perceel. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat De Kort er als consument op wil kunnen vertrouwen dat velden met genetische gemanipuleerde gewassen zich op voldoende afstand bevinden van velden met ecologisch verantwoorde producten. Het gevaar van mogelijke kruisbestuiving en andere nadelige invloeden blijft aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.