glyfosaat duidelijk aantoonbaar met luchtfotos

De risico’s, gevaren en gevolgen van glyfosaat zijn onlangs weer wat duidelijker geworden in de Friese plaats Scharsterbrug, iets onder Joure. Een inwoner uit die plaats moet een boete van 1.100 euro betalen voor het bespuiten van een slootkant met het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup. Dat middel is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Monsanto, dat via proefvelden voor genetisch gemanipuleerde maïs het middel wil introduceren in Salland.

In 2007 bleek uit een luchtfoto en een inspectie op de grond, dat de slootkant na een bespuiting met het bestrijdingsmiddel over een afstand van 250 meter verkleurd was. Volgens de man kwam dat doordat spuitmiddelen door de wind waren meegevoerd, zo meldt de Leeuwarder Courant. De man meldde bovendien dat een concurrerend bedrijf de vegetatie later had doodgespoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.