gezelligheid troef bij het carbidschieten

De traditie van het carbidschieten werd ook in Luttenberg weer gebruikt om het oude jaar uit te luiden. Bij het carbidschieten aan de Butzelaarstraat was zoals al jaren de gezelligheid troef, want jong en oud konden elkaars gezelschap waarderen.

Met zo’n zeven bussen werd er carbid geschoten en dat leverde harde knallen op. Met enige regelmaat moesten bezoekers hun oren dichthouden, want de harde knallen waren niet voor de poes. Gelukkig liep het allemaal af zonder ongelukken, maar dat kwam ook door de goede veiligheidsmaatregelen die getroffen waren. Zo werd er bijvoorbeeld niet met deksel, maar met bal geschoten en werden de bussen met vuurwerk met lont afgestoken.

De Butzelaarstraat was niet de enige plek in Luttenberg waar carbid werd geschoten. Ook aan de Lemelerweg, de Heuvelweg en buiten het centrum aan bijvoorbeeld de Hellendoornseweg werd geschoten. Af en toe leek het wel alsof de Luttenbergse knallen het tegen elkaar opnamen. Al met al een goed uiteinde van 2007 dat met recht een goede traditie genoemd mag worden.

Meer foto's