geslaagde eerste vrijwilligersmarkt in raalte

De eerste vrijwilligersmarkt in het Kulturhus in Raalte is druk bezocht. Hoeveel mensen er vanochtend precies zijn geweest is moeilijk te zeggen, maar een schatting naar het aantal is wel heel goed mogelijk. “Een paar honderd man is zeker op de markt afgekomen”, vertelt Folkert Hilarides van het Vrijwilligerssteunpunt Raalte. “Het enthousiasme van de mensen achter de stands stemt me bovendien tot de grootste tevredenheid.”

In totaal stonden er tussen 10.00 en 14.00 uur maar liefst dertig stands in het Kulturhus. Dat is al een flink aantal, maar volgens de organisatie had het nog veel groter gekund. “Het aanbod van verenigingen die ook een plekje wilden was vele malen groter. Meer stands dan de dertig die we nu een plek konden bieden kon er helaas echt niet bij”, laat Hilarides de populariteit van de eerste vrijwilligersmarkt merken.

Vrijwilligers zijn er steeds minder en dat merken verenigingen en stichtingen. Daarom is het goed dat markten als deze worden gehouden. Gekeken naar de opkomst willen mensen nog best wel onbetaald werk doen. “Daar lijkt het inderdaad wel op. Veel mensen, veel enthousiasme en waarschijnlijk ook veel nieuwe vrijwilligers”, stelt coördinator Hilarides na afloop tevreden vast. “Wat wil je nog meer? Volgend jaar weer, dat is zeker!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.