elektrische sigaret in belgie al uit de handel

Het Belgische bedrijf SuperSmoker claimde deze zomer de oplossing te hebben gevonden voor de wereldwijde verslaving aan schadelijke sigaretten. Volgens het bedrijf zal het passief meeroken met de komst van de nieuwe sigaret totaal verdwijnen, omdat er geen schadelijke stoffen meer in de rook zitten. Wel zit er nicotine verwerkt in de elektrische sigaret, en dan komt de peuk dus in aanmerking voor gebruik als geneesmiddel.

Nicotinepleisters en kauwgom worden ook eerst gekeurd op veiligheid. Daarvoor moet een vergunning worden aangevraagd bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. In België is de gezonde sigaret daarom al uit de handel gehaald. De verkoper heeft in ons buurland geen goedkeuring om de peuk te verkopen, omdat er nooit een aanvraag voor erkenning is ingediend.

In Nederland is de SuperSmoker nog niet illegaal en vliegt hij nog nog veelvuldig over de toonbank. Wellicht komt er hier ook een verbod op de verkoop van de sigaret, aangezien minister Ab Klink van Volksgezondheid het apparaatje ook als officieel medicijn wil erkennen. Hij wil hierover afspraken maken in Europees verband zodat er overal met dezelfde maten gemeten wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.