eerste lustrum voor piratenfestijn lemelerveld

Het Mega Piratenfestijn (MPF) slaat vrijdag 4 april weer de tenten op in Lemelerveld. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent op het grote evenemententerrein aan de Vilstersedijk. Op het diverse programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jannes tot Nick & Simon en van Henk Wijngaard tot Marianne Weber.

Het MPF pakt extra groots uit in Lemelerveld, want de komende editie markeert ook het eerste lustrum, het vijfjarig bestaan, van het reizende muziekfestival. In de regio Salland vormt het Mega Piratenfestijn al een begrip. Het muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld, Nieuwleusen, Borger, Zelhem, Surhuisterveen, Heerhugowaard, Wanroij en Landgraaf. Het feest krijgt dit jaar circa twintig haltes in heel Nederland.

De opzet is simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Op het podium is ook ruimte voor een groot aantal bezoekers. Zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden.

En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De enorme Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. De Tros is aanwezig om tv-opnames te maken.

Op het programma staan optredens van onder andere Jannes, Nick & Simon, 3J’s, Marianne Weber, Thomas Berge, Jan Keizer, Corry Konings, Lucas & Gea, Henk Wijngaard, Dennie Christian, Patrick!, Koos Alberts, Grad Damen, Martin Dams. En de namen van circa dertig andere toppers volgen nog. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via staging2.megapiratenfestijn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.