drostenkamp vanaf maandag op de schop

Park Drostenkamp in Raalte gaat vanaf maandag op de schop. Aannemer NTP uit Hattem start dan met de werkzaamheden. In het park wordt een bergbezinkbassin gebouwd, de bestaande vijver wordt uitgebreid, de groen-structuur van het park wordt aangepakt en de wandelpaden worden opgeknapt.

In de komende periode verwijdert NTP bomen en struiken en wordt er veel gegraven en grond afgevoerd. Ook de bouw van het bergbezinkbassin start binnenkort. Voor het afvoeren van de grond en het aanvoeren van bouwmaterialen wordt een bouwweg aangelegd vanaf de Burgemeester Kerssemakersstraat. Het is nog niet duidelijk wanneer de aannemer welke werkzaamheden in de Drostenkamp uitvoert. De verwachting is echter dat het park gedurende de uitvoering van het werk afgesloten zal zijn. Hiervoor worden de noodzakelijke afzettingen aangebracht.

Op hoofdlijnen worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: Er wordt een bergbezinkbassin gebouwd. De bestaande vijver wordt uitgebreid met 6600 vierkante meter. De groenstructuur van het park wordt aangepakt. De wandelpaden worden opgeknapt. En volgens de planning moet het hele werk in het voorjaar van 2009 klaar zijn.

De bouw van het bergbezinkbassin brengt door de bouwput wat risico’s met zich mee. De kans dat er door de uitvoering schade aan de panden ontstaat is klein. Toch is het voor alle partijen goed om vooraf te weten hoe de bouwkundige staat van de panden is. Daarom wordt van panden binnen een straal van 350 meter van het bergbezinkbassin een bouwkundige vooropname gedaan.

Als er tijdens de uitvoering van ’t werk toch sprake is van schade, dan ligt in ieder geval de bestaande situatie vast. De eigenaren van panden, waar een bouwkundige vooropname wordt gedaan, krijgen hiervoor binnenkort een aparte brief. De opnames worden uitgevoerd door het bureau Signum Expertise uit Nijverdal. De omwonenden van het park Drostenkamp zijn via brieven op de hoogte gebracht. De gemeente Raalte zal vanaf nu regelmatig info over Drostenkamp op de website staging2.raalte.nl plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.