doel tijdens de schaatscursus ruim gehaald

Hoe iemand in een aantal lessen zo ver vooruit kan gaan. Dat is misschien wel de beste beschrijving van de schaatscursus die afgelopen week werd gegeven op de ijsbaan van sport- en recreatiecentrum De Scheg in Deventer. Rick Meijerink uit Heeten won de prijsvraag op Salland Centraal een week eerder en mocht daarom deelnemen aan de schaatscursus. En dat deed hij uiteindelijk vol overgave en enthousiasme.

Halverwege de kerstvakantiecursus sprak Rick nog de wens uit om op de afsluitende zondag recht op de schaatsen te staan en mogelijk een redelijk snelle ronde te rijden. Nou, dat is gelukt. Tijdens de laatste les op zondag bleek de 15-jarige zelfs het ‘pootje over’ al onder de knie te hebben, zodat ook in de bochten goed snelheid gemaakt kon worden. Een goed rondje schaatsen in een behoorlijk snelle tijd is voor de Heetenaar nu dan ook geen probleem meer.

Rick raadt de cursus zeker aan bij andere mensen. “Tijdens de cursus leer je de beginselen van het schaatsen heel goed”, vertelt de cursist. “Je leert wat goed is betreft je slag, je houding en het pootje over. Na de cursus kun je gewoon echt beter schaatsen.” Na afloop van de cursus kreeg Rick bovendien twee vrijkaartjes van de Scheg om nog eens langs te komen op de kunstijsbaan. Hij komt dan ook zeker nog terug om te schaatsen.

Overigens organiseert de Scheg in de voorjaarsvakantie weer een vakantiecursus. De lessen vinden plaats van maandag 25 tot en met vrijdag 29 februari. Ook is er een mogelijkheid om een vijfwekencursus te volgen, deze start al wel eerder. De eerste les daarvan is aankomende zondag al, daarna volgt er iedere zondag al een volgende les. De kosten voor beide cursussen zijn voor kinderen tot twaalf jaar 57 euro en voor alle anderen 80 euro.