digitaal schoolbord voor raalter basisschool

Op de Schutse in Raalte is vanochtend een digitaal schoolbord geïnstalleerd. Groep 4/5a van de basisschool mocht het bord vorig jaar al een tijdje op proef gebruiken, maar het was nog even wachten totdat het handige schoolbord definitief in de klas kwam te hangen. Tijdens de proefperiode waren zowel leerkrachten als ouders en leerlingen zo enthousiast over het digitale bord, dat de basisschool in mei ook al het tweede bord installeert.

Zowel bij onderwijsinstellingen als in het bedrijfsleven neemt de digitalisering in grote mate toe. De computer als leshulpmiddel wordt daarbij steeds belangrijker. Digitaal lesmateriaal of het zogenaamde e-learning is sterk in opkomst. De veranderende visie op onderwijs maakt de uitdaging voor de komende jaren flink wat groter. Want ook op basisscholen verschuift de focus al steeds meer richting maatwerk, en dat leidt steeds vaker tot intensief ICT-gebruik.

Maar los van het nieuwe leren biedt het digitale schoolbord een aantal zeer belangrijke voordelen. Het is al feitelijk aangetoond dat leerlingen langer blijven geboeid wanneer leerstof in visueel aantrekkelijke lessen wordt aangeboden. Met zo’n bord kunnen leerlingen zelf ook makkelijker hun creativiteit kwijt tijdens de lessen. Voor leerkrachten is het digitale lesgeven ook makkelijk, wanneer bijvoorbeeld iets over internet moet worden uitgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.