dertigste editie jsc prestatielopen broekland

Broekland staat de tweede zondag van het jaar traditiegetrouw in het teken van de JSC Prestatielopen. De zeer fraaie bospaden van natuurgebied Het Neppelenbroek vormen dan, tussen kwart voor elf en half één, altijd het domein van ruim 400 atleten. Op zondag 13 januari wordt hen, door de Jeugd Sport Commissie (JSC), voor de dertigste keer de gelegenheid geboden om op dit parkoers de conditie te testen.

Het programma biedt daarbij voor elk wat wils, want men kan kiezen uit vier afstanden: 1.200, 3.400, 5.400 en 10.000 meter. Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 10.00 uur in ’t Horsthuis, bij de voetbalvelden in Broekland. De 1.200 en de 3.400 meter starten om 10.45 uur. Alle parkoersen, met uitzondering van de 1.200 meter, voeren de deelnemers grotendeels over bospaden in natuurgebied Het Neppelenbroek. De veelal jonge deelnemers aan de kortste afstand lopen hun rondjes rond de sportvelden. De lopers op de 5.400 meter zullen om 11.20 uur van start gaan. Het startschot van de tien kilometer klinkt om 11.30 uur.

De JSC Prestatielopen zijn een zuiver recreatief gebeuren, waarbij iedereen naar eigen vermogen een mooie prestatie kan leveren. Het ontbreken van prijzen voor de eerste finishers op de diverse afstanden onderstreept dit recreatieve aspect. Lopers op de tien kilometer kunnen deze loop indien gewenst wel meetellen voor het Sallandscrosscircuit.

Voor iedere deelnemer staat na afloop van zijn of haar loop een beker warme chocolademelk klaar. Bovendien is er voor iedereen een medaille. Zij die echter geen belangstelling hebben voor een medaille, kunnen zelfs voor een gereduceerde prijs deelnemen. De jeugd tot en met vijftien jaar betaalt met herinnering 1,50 euro, en zonder slechts 0,50 euro. Zestienjarigen en ouderen betalen met herinnering 3 euro en 1,50 euro zonder herinnering.

In ’t Horsthuis is genoeg kleed- en douchegelegenheid aanwezig. De uit vier personen bestaande groep organisatoren, wordt op de dag van de lopen bijgestaan door ruim dertig vrijwilligers. Deze nagenoeg vaste groep medewerkers zorgt er voor dat alles vlot en veilig kan verlopen. Voor nadere informatie over de dertigste JSC Prestatielopen bel Christien Koopman: 0570-532107.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.