de wereld draait door in stoppelburcht

Carnaval 2008 komt dichter en dichterbij. Het feest is vroeg dit jaar, al in de eerste week van februari. Traditiegetrouw wordt het dorp Raalte weer omgetoverd tot Stöppelburcht. Vijf dagen lang staat Raalte dan weer te boek als Stöppelburcht. Of zijn het dit jaar zes dagen? Hoe dan ook: Op donderdag 31 januari wordt bij De Leeren Lampe het feest al ingeluid met de opnames van de ‘Regiotap op Stap Pretparade’.

Al vele jaren is De Leeren Lampe de hoofdresidentie van Raalter carnavalsvereniging de Stöppelkaters. In samenwerking met de Stöppelkaters is carnaval in De Leeren Lampe gegroeid en groot geworden. Maar – zoals bekend – zal het carnavalsfeest dit jaar voor de laatste keer worden gevierd in het huidige pand van De Leeren Lampe. De nieuwe plannen liggen ter goedkeuring bij de gemeente met diverse voorzieningen voor een bewuste brede doelgroep, onder andere voor de Stöppelkaters.

Het thema in ‘Lampe’ is tijdens carnaval 2008: ‘De wereld draait door’ met als slogan ‘De wereld draait door tijdens carnaval in Stöppelburcht’. Zo wordt er vooral aandacht geschonken aan onze Engelse buren, de Amerikanen, Braziliaanse samba, Belgische vrienden, Duitsland en ons eigen kikkerlandje Nederland. Elke avond krijgt een speciaal land toegewezen. De kaartverkoop voor deze avonden begint op donderdag 31 januari om 17.00 uur. Ook is er wederom een ‘passe partout’ te verkrijgen, welke voordelig toegang geeft tot alle avonden.

Zoals gezegd wordt op donderdag 31 januari het feest ingeluid met de opnames van de ‘Regiotap op Stap Pretparade’. Het zal een carnavalesk programma worden, welke op zondag 3 februari wordt uitgezonden op TV Oost. Uiteraard is het ‘Regiotaptrio’, met oud-prins Ronald Nijboer als ‘Theo Tap’, ook van de partij. De zaal is open vanaf 18.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie en de rest van het programma op staging2.stoppelburcht.nl. Op de site staan tevens een paar leuke filmpjes. Vooral die van het ‘Mooie Meiden Bal’ moet je gezien hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.