de stoete met sjem is nu helemaal op

Wim van den Broek en Wilfred Eikelboom hebben vrijdagavond in het Trefpunt in Laag Zuthem voor de allerlaatste keer hun traditionele nieuwjaarsconference gegeven als het duo ‘Stoete met sjém’. Een bomvolle zaal genoot nog één keer van de rake grappen van het komische duo, als vanouds was het Sallands dialect daarbij de voertaal.

Wim en Wilfred vertelden met smaak over allerlei opmerkelijke belevenissen van dorpsgenoten en heel wat mensen uit de zaal werden eens goed op hun nummer gezet. In een mum van tijd kregen de Zuthemer cabaretiers de lachers op hun hand. “We hebben onze nieuwjaarsconference tien jaar lang met veel plezier gedaan, maar hopen dat nu de jongere generatie klaarstaat om het roer van ons over te nemen”, aldus Wim en Wilfred.

Als belangrijkste reden dat ze er een punt achterzetten noemen ze: “We kennen steeds minder inwoners, bovendien zijn er steeds minder mensen die nog dialect verstaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.