de nieuwe zotteklap feestelijk gepresenteerd

Een bus vol met Stöppelkaters heeft, onder aanvoering van Prins Robby de Eerste, in Nieuw Heeten de carnavalskrant, Zotteklap 2008, gepresenteerd aan de andere carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte. Grote delegaties van de zeven verenigingen waren daarvoor naar café Vree Egberts gekomen om tijdens een gezellig ‘kleintje carnaval’ hun eigen carnavalskranten met de collega-verenigingen uit te wisselen.

Deze krantenuitwisseling is een jarenlange traditie die steeds door een andere vereniging wordt georganiseerd. Dit jaar tekende carnavalsvereniging de Hekk’nsluuters uit Nieuw Heeten voor de organisatie. Prins Frans de Eerste van deze vereniging krijgt ook tijdens het komende carnaval het beheer over de sleutels van de gemeente, tijdens de officiële start vrijdagmiddag 1 februari in het gemeentehuis in Raalte.

Natuurlijk is het vooral ook een mooie gelegenheid om met een glas bier in de hand elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen. De uitwisseling is in principe een besloten feest, maar elke vereniging heeft de vrijheid om gasten en carnavalsvierders mee te nemen. En maakte daar ook flink gebruik van, hetgeen de stemming alleen maar verhoogde. De Hekk’n Sluuters hadden enkele merkwaardige spelletjes bedacht in de beste tradities van carnaval, van geblindeerd ringsteken (waarbij de deelnemer in een winkelwagentje zat) tot het ‘bierfietsen’.

De nieuwe carnavalskrant van de Stöppelkaters met nieuws en informatie over carnaval in Stöppelburcht, wordt komende week huis-aan-huis in een oplage van zo’n 80.000 exemplaren in Salland verspreid. Daarna zal de krant (jaargang 38 alweer) ook via de site staging2.stoppelkaters.nl te lezen zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.