de leeren lampe definitief tegen de vlakte

Uitgaansgelegenheid Per 1 maart gaan de deuren al dicht. De vraag die overblijft: Staat er over een jaar wel of geen vrijetijdscentrum op de huidige locatie?

Het gaat dan natuurlijk om de onlangs gepresenteerde plannen van de familie Oosterlaar: Een vrijetijdscentrum met daarin onder andere een bioscoop, bowlingbanen, een gamecenter en een fitnesscentrum. Maar op dit moment staat eigenaar Harold Oosterlaar vooral stil bij het aanstaande afscheid van het huidige pand. “Ja, dat zal wel pijn doen. Zeker als de slopershamer erin gaat”, aldus Oosterlaar, die al zo’n zes jaar bezig is met plannen maken om te veranderen.

“Wij hebben het geprobeerd op meerdere locaties (Zwolse Poort en spoorzone, red.), maar dat is niet gelukt. Vandaar dat we hebben gezegd, dan blijven we gewoon op de huidige locatie. Het is een goede plek en dat blijft het denk ik ook”, zegt Oosterlaar, die verder laat weten dat voor de nieuwbouwplannen alles zo goed als rond is. Maar de familie wil nog wel zwart op wit van wethouder Gerard Elferink, dat er geen huizen in de buurt komen.

“Je kunt niet gaan investeren in een miljoenenproject zoals een vrijetijdscentrum, waar vervolgens woningbouw omheen wordt geplaatst. Zo moet het niet zijn.” Oosterlaar heeft mondeling al wel de volledige steun van het Raalter college gekregen, maar wacht dus op een officiële verklaring. “Het is heel belangrijk voor een vrijetijdscentrum, dat wonen en werken toch een beetje op afstand blijven. Anders komt het echt niet goed.”

Voor het personeel van De Leeren Lampe is per 1 maart ontslag aangezegd. Het gaat om ongeveer zestig medewerkers, waarvan voornamelijk parttimers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.