Home / archiefcentraal / de dolfijn wint schooldamfinale in heino

de dolfijn wint schooldamfinale in heino

Concentratie, spanning maar ook absoluut sportieve gezelligheid woensdag in het Kerkhuus in Heino, waar een uiterst spannende Heinose finale schooldammen werd gespeeld door vier teams van de Dolfijn en twee van de Gouden Emmer uit groep 5 tot en met 8. In de laatste beslissende ronde zegevierde De Dolfijn met 5-3. De provinciale kwartfinale (naar grote waarschijnlijkheid in Den Ham) staat voor woensdag 5 maart op het programma en daarvoor heeft ook de Gouden Emmer zich geplaatst.

Deze keer moest er met een heuse klok gespeeld worden, iets dat veel dammertjes toch enigszins op de zenuwen werkte. Ze kregen per partij elk vijftien minuten de tijd. “Sommige kinderen gebruiken de helft van de tijd nog niet en zijn al na vijf minuten uitgespeeld”, lacht één van de toekijkende ouders. “Toch is zo’n wedstrijd wel een leuke ervaring voor de kinderen. Zo leren ze hier bijvoorbeeld dat je elkaar voor én na de wedstrijd altijd de hand schudt.” Sander Mensink van de Dolfijn en Roy Klein Wooldhuis van de Gouden Emmer zetten een bijzondere prestatie neer door álle wedstrijden te winnen.

De eindstand:

1. De Dolfijn 1

2. Gouden Emmer 1

3. Gouden Emmer 2

4. De Dolfijn 4

5. De Dolfijn 2

6. De Dolfijn 3

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.