de daggertsbrug weer open voor autos

De Daggertsbrug (tussen de Almelosestraat en de Brugstraat in Raalte), moet die weer begaanbaar worden voor autoverkeer? Die vraag is momenteel weer heel actueel, zeker met het oog op de aanstaande opknapbeurt van de brug en de ontwikkeling van de kanaalzone. Voorstanders zijn er in ieder geval voldoende. Maar wat is de gemeente van plan?

“Wij hebben altijd al geroepen dat die open moet”, zegt Raymond Rienties namens het Raalter Ondernemers Verbond (ROV). “De bereikbaarheid van het Raalter centrum is vanaf de kant van Nijverdal momenteel dramatisch. Je stuit eerst op een gesloten brug en vervolgens staat er slecht aangegeven hoe je in het centrum komt”, aldus Rienties, die ook weinig begrip heeft voor de geplande opknapbeurt. “Opknappen is natuurlijk leuk, maar voor autoverkeer zal de brug toch verzwaard moeten worden.”

Volgens Rienties is de Daggertsbrug, voor jaren terug, afgesloten voor autoverkeer vanwege een nieuw routenetwerk in Raalte. “De Heesweg – voor de Formido langs – zou als alternatieve route doorgetrokken worden richting de Botermakersbrug (de brug bij het politiebureau, red.), maar dat is nooit gebeurd. Nu is dat niet meer mogelijk, want daar staan inmiddels woningen.” Oftewel de wijk Hoffelijk Raalte. Raymond Rienties ziet nu dan ook geen enkel tegenargument om de brug niet te heropenen voor auto’s.

Naast het ROV zijn ook Harold Oosterlaar (eigenaar De Leeren Lampe) en Erik-Jan Meenhorst (vestigingsmanager autogarage Pouw) grote voorstanders van heropening van de Daggertsbrug. “Ja, dat zou ook logisch zijn. Zeker met het oog op de grootste parkeerplaats in het centrum van Raalte”, zegt Oosterlaar, die daarmee uiteraard doelt op de Domineeskamp. Voor zijn eigen bedrijf ziet Oosterlaar ook alleen maar voordelen. “Er zal dan meer verkeer voorbij komen en dat is natuurlijk altijd goed.” Om diezelfde reden is ook Meenhorst positief over heropening. “Dat zou ik heel fijn vinden. Absoluut een grote verbetering.”

Blijft over de vraag: Wat wil de gemeente Raalte? Nou, die is vooralsnog niet van plan om de brug te openen voor autoverkeer. “Ook na de opknapbeurt niet”, vertelt Evelyn Meibergen namens de gemeente Raalte. “Maar het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe structuurvisie eruit komt te zien en vervolgens het nieuwe verkeerscirculatieplan.” We leggen de discussie dus maar eens voor aan de klankbordgroep, die speciaal in het leven is geroepen voor de herinrichting van de kanaalzone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.