Home / archiefcentraal / college heeft geen mening over genmais

college heeft geen mening over genmais

De gemeente Raalte zou zich met hand en tand moeten verzetten tegen de huidige afbraak van het platteland. Dat schreef Kartika Liotard, lid van het Europees Parlement voor de SP, vorige week in een reactie op plannen van het Amerikaanse bedrijf Monsanto om in de buurt van Heino genetische proeven met maïs te doen. Maar het college van burgemeester en wethouders is vooralsnog niet van plan om stappen te ondernemen.

“Wij hebben de keuze gemaakt om hierover geen standpunt in te nemen”, zegt wethouder Ben Haarman. “Het gaat hier om een Rijksaangelegenheid, in dit geval een zaak van het ministerie van VROM. Je kunt je afvragen wat voor een invloed wij als gemeente daarop hebben. Daarnaast moet je in dit geval toch aardig wat onderzoek doen, wil je over dit onderwerp een serieuze mening kunnen vormen.”

Lees ook

Lezing in Holstohus over Zwitserse kunstenaarskolonie

OLST – Anjette van de Ven van Bureau KunstVenster verzorgt op maandag 25 oktober een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.