Home / archiefcentraal / carmel havo ook volgens elsevier topschool

carmel havo ook volgens elsevier topschool

De Havo van het Carmel College Salland behoort – net als bij het onderzoek van Trouw – ook bij Elsevier tot de vijf beste scholen van Nederland. Uit het onderzoek van Elsevier blijkt bovendien dat het Vwo, Vmbo gemengde theoretische leerweg en de kader beroepsgerichte leerweg van het Carmel ook ‘goed’ scoren, de basisberoepsgerichte leerweg van het Vmbo scoort ‘gemiddeld’.

Voor deze beoordeling heeft Elsevier berekend hoe een school presteert in vergelijking met andere scholen in Nederland. Er is daarbij gekeken naar het percentage dat zonder vertraging van het eerste naar het derde leerjaar doorstroomt en het percentage dat zonder vertraging de bovenbouw doorloopt én ook het diploma behaalt. Tevens is gekeken naar het verschil tussen de cijfers van schoolonderzoeken, het centraal examen en naar het gemiddelde examencijfer. Hierbij is steeds uitgegaan van een gemiddelde over drie schooljaren, waardoor de cijfers zeer betrouwbaar zijn.

Carmel College Salland kwam al eerder zo goed uit de bus bij de Schoolprestaties 2007 van dagblad Trouw, gebaseerd op cijfers van de Onderwijsinspectie. Rector Johan Supèr zegt hierover het volgende: “We zijn er trots op tot de beste scholen van Nederland te behoren, en de beste school van Overijssel te zijn. Daar is de afgelopen jaren keihard aan gewerkt door collega’s. Het is onze ambitie toponderwijs te blijven bieden. Bij deze nodig ik alle toekomstige leerlingen en hun ouders van harte uit op onze open dagen volgende week, zodat zij zelf kunnen beoordelen of zij dit ook een topschool vinden.”

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.