branden in deventer en zwolle verder rustig

In Zwolle is vannacht café Het Wapen van Overijssel, aan de Veemarkt, afgebrand. In Deventer moest een sportkantine aan de Sportveldenlaan het ontgelden en brandde de Borgloschool aan de Koningin Wilhelminalaan zo goed als uit. Daarmee zijn de grootste schadeposten van de afgelopen jaarwisseling in Salland vermeld, voor zover bij de politie bekend.

Of het in genoemde gevallen om brandstichting gaat? De politie weet het niet zeker, “maar we hebben ook niet het vermoeden dat die dingen in de brand gevlogen zijn door de dichte mist…” Verder heeft de brandweer een keer of veertig moeten uitrukken om met name kleine brandjes te blussen, die de politie als vreugdevuren omschrijft.

En wat er in die hele dichte mist verder allemaal nog gebeurd is? Weinig, heel weinig, aldus de politie. “Mensen lijken na één dure vuurpijl van tachtig euro de strijd gestaakt te hebben. Want je ziet zo’n pijl wegvliegen, je wacht op sierwerk, maar je hoort nog niet eens een knal. Dus de meeste pijlen zijn dit jaar níet de lucht in gegaan. Of dat vanavond tot een herkansing leidt, dat zien we dan wel weer.”

Wie nog wel getuige is geweest van oudejaarsactiviteiten, zet het gerust op de mail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.