bouw van motorhotel raalte stuk dichterbij

De gemeente Raalte gaat haar medewerking verlenen aan de realisatie van een ‘Momotel’ in Raalte. Dat is een hotel speciaal voor motorrijders. De plannen zijn in september 2007 door Max Middelbosch, eigenaar van het Amerikaans Motorfiets Museum en Taveerne Tivoli in Raalte, kenbaar gemaakt aan Gerard Elferink, wethouder van Ruimtelijke Ordening. Het hotel moet in totaal 21 hotelkamers en 18 garageboxen krijgen en wordt op hetzelfde terrein gebouwd aan de doorgaande N348.

Planologisch gezien zijn er echter nogal wat bezwaren tegen de realisatie van de uitbreiding van Middelbosch’ onderneming. Zo is het ontwerp in strijd met het bestemmingsplan ‘Drostenkamp, partiele herziening omgeving Tivoli’. Dat bestemmingsplan stelt dat het huidige bedrijf volgens de toen geldende normen al moet voorzien in veertig parkeerplaatsen. Verwacht wordt dat het aantal benodigde parkeerplaatsen toeneemt, dus zal hier een oplossing voor moeten komen.

Voordat de plannen verder uitgewerkt worden moet er volgens de gemeente eerst onderzoek gedaan worden naar zaken zoals de ontsluiting, parkeergelegenheid, eigendomsgrenzen, bodem, externe veiligheid en geluid. Ook moet het hotel uiteindelijk goed in het al bestaande landschap passen. Het hotel is namelijk plompverloren op deze locatie gepland. Vanaf de Zwolsestraat ligt het hotel achter een woning die geen enkele binding heeft met het museum.

“In alle beoordelingen vormt de parkeergelegenheid in ieder geval een grote rol”, zo stelt de gemeente Raalte. Het beoogde gebied is nu namelijk nog bestemd als parkeerterrein en die plaatsen dienen met de komst van het hotel gecompenseerd te worden. Ook is een deel van de gronden op dit moment nog gemeentelijk eigendom met een groenbestemming. Voor bepaalde gronden is de gemeente wel bereidwillig om tot verkoop over te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.