blijft jansen commissaris van de koningin

De eerste periode (zes jaar) van Geert Jansen als Commissaris van de Koningin in Overijssel is bijna voorbij. Omdat Jansen ook graag in aanmerking wil komen voor een nieuwe periode, stemde Provinciale Staten gisteren tijdens de Statenvergadering in met het instellen van een vertrouwenscommissie. Deze commissie gaat een belangrijke rol spelen rondom de herbenoeming.

In de commissie zitten vertegenwoordigers van de acht fracties en de vice-voorzitter van de Staten. De commissie gaat gesprekken voeren met Jansen, een delegatie van het college van GS en de provinciesecretaris over het functioneren van de commissaris. Na deze gesprekken zal de commissie een aanbeveling opstellen voor Provinciale Staten. Uiteindelijk besluiten zij of Jansen wordt voorgedragen voor herbenoeming. De benoemingstermijn van de commissaris loopt af op 1 juni 2008.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.