bewonersprotest tegen bouw muziekkoepel

Bewoners van de Plataan in Heino hebben uit protest tegen de bouw van een muziekkoepel in de Hof van Rakhorst, een brief met petitie voorzien van 43 handtekeningen naar de gemeente Raalte en wethouder Gerard Elferink gestuurd.

De bewoners zijn ontstemd over het feit dat de gemeente Raalte de initiatiefnemers steun heeft toegezegd, zonder ooit contact te hebben gezocht met de bewoners. Zij stellen dat de gevolgde procedure niet klopt. De bewoners reageren op de plannen van de projectgroep die voornemens is om op dezelfde plek waar vroeger een muziekkoepel gestaan heeft (deze werd in de jaren tachtig afgebroken) een nieuwe te realiseren naar een ontwerp van architect Jan Stapel.

De bewoners van de Plataan zijn bang voor overlast, aantasting van het woongenot, geluids- en parkeeroverlast, problemen met aan- en afvoer, de teloorgang van het allerlaatste stukje rust- en groengebied en ongewenste nachtelijke activiteiten. Dit omdat de herbouwde muziekkoepel erg dicht op de huizen van de Plataan komt, die hier later werden gebouwd.

Volgens Huib Pouw van de Heinose bewonerscommissie en André Roelofs (voorzitter) zijn er alternatieven denkbaar en is, bij het maken van de plannen, onvoldoende rekening gehouden met de huidige planologische invulling van Heino en de gewijzigde infrastructuur. De projectgroep stelt echter dat de nieuw te bouwen muziekkoepel aan alle wettelijke bepalingen en regels voldoet en dat de overlast wordt geminimaliseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.