benny poppe is stoppelkater van het jaar

De gedwongen ontruiming van Hotel De Zwaan in Raalte, nadat bij het schoonmaken van het binnenzwembad per abuis chloor en zwavelzuur waren gemengd, haalde in het voorjaar van 2007 de landelijke media. Eigenaar Benny Poppe mocht er vrijdagavond de onbedoelde vruchten van plukken. Op het Gein Gala Bal van carnavalsvereniging de Stöppelkaters werd Poppe tot zijn eigen verrassing uitgeroepen tot ‘Stöppelkater van het Jaar’.

De ‘Zeldzame Kater’ voor een bijzondere culturele prestatie ging naar Stichting Streetlive. Deze stichting organiseert al jarenlang in september een groot straattheaterfestival in Raalte, als afsluiting van het zomerseizoen. De bekendmaking en uitreiking van deze roemruchte en traditionele jaarlijkse onderscheidingen waren twee hoogtepunten op het zoals altijd drukbezochte Gein Gala Bal in De Leeren Lampe. Met een bijzonder tintje, want het was na vele tientallen jaren de allerlaatste keer dat deze zittingsavond in deze residentie werd gehouden. Zoals bekend gaat in maart alles tegen de vlakte.

Buutreedner Henderik (Marc de Wit) maakte er in zijn geslaagde debuut-buut goed gebruik van. Hij verkocht bij opbod enkele ‘nostalgische’ Leeren Lampe-attributen zoals een oud dienblad (nog gebruikt door de heer R. Nijboer), een vaal tafelkleedje (als die eens kon vertellen wat voor vuiligheid die over zich heeft gekregen) en een gedeukte asbak (Een collectors-item, want de overheid vindt; roken moet mogen maar niet hier). Voor 25 consumptiemunten verhuisde het dienblad naar de uitbater van café Laurel’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.